התהליך המלא של השתלת שיניים
הטיפול של השתלת שיניים נחשב לטיפול יעיל מאד, ועם זאת – מורכב ולא תמיד מובן לרוב האוכלוסיה. חשוב מאד שתבינו מהם השלבים השונים, במידה ואתם שוקלים לעבור את הטיפול. השלב הראשוני והחשוב ביותר של השתלת שיניים הוא הצילום של הלסת. הצילום יכול להתבצע באופן דו מימדי, או צילום CT להפקת מודל תלת מימדי של שבלונה שתאפשר השתלה מהירה יותר. לאחר מכן, ממשיך רופא השיניים לקידוח בתוך החניכיים, ולהברגה של השתלים הדנטליים עצמם, שהם ישמשו בהמשך, כבסיס לכתרים שיותקנו.
כמה שיטות להמשך
מכאן בעצם, יש כמה אפשרויות שונות להמשך תהליך השתלת שיניים. בשיטה הקלאסית, ממתינים מספר חודשים לאחר ההחדרה של השתלים, ולאחר מכן חושפים אותם ומתקינים עליהם מעין כיפת מתכת קטנה. לאחר תקופה שנעה בין שבוע ל3 שבועות מגיע השלב הבא, והוא ההתקנה של הכתר עצמו על גבי השתל, כאשר לעתים יש צורך במספר פגישות.
עם זאת, חשוב לציין כי קיימת גם שיטת ההעמסה עבור השתלת שיניים. בשיטה זו, מבצעים את כל השלבים שציינו בטיפול אחד – גם החדרת השתלים, גם חשיפתם, וגם התקנת הכתר. שיטה זו נמצאת בשימוש כעשור, והיא נחשבת יעילה מאד. עם זאת, קיימות אסכולות שמרניות שטוענות כי יש להתמיד רק בטיפול הקלאסי. חשוב גם לציין בנוסף, כי יש היום אפשרויות לטיפולים של שימוש בשתלים בודדים, ולא שתל עבור כל כתר, בכדי לחסוך במשאבים ולמעט בקידוח ובטיפול כירורגי ככל הניתן.
מה קורה לאחר הטיפול?
בסיום הטיפול של השתלת שיניים, אין כמעט צורך בתהליך התאוששות לכשעצמו. יש לתת לשתלים להיקלט בגוף, אך מבחינת כאבים וכיו"ב – דווקא כאן הם כמעט ולא מרוגשים. אם בכל זאת אתםחשיםאי נוחות, ניתן לקבל מרשם למשככי כאבים מרופא השיניים, אך ככלל – אפשר לחזור לשגרה תוך זמן קצר.