היכרות עם הבדלים בין סוגים שונים של סיוע לניצולי שואה יכולה לעזור להתאים אותו לצרכים שלהם. היות ומטרת העל היא לסייע לניצולי שואה על מנת לשפר את איכות החיים שלהם, התהליך תמיד מתחיל בהגדרת הצרכים. על בסיס הצרכים שמגדירים, ניתן לדעת איך בדיוק להעניק את הסיוע, כיצד להעביר אותו ומה הוא אמור לכלול.
ברמה הכי בסיסית, סיוע לניצולי שואה כולל תרומה כספית. זהו סיוע שרלוונטי לניצולי שואה שחיים מתחת לקו העוני, שנמצאים במצב של חוסר ביטחון תזונתי או שאין להם גישה למקורות הכנסה. לשם השוואה, סוג אחר של סיוע לניצולי שואה יכול להיות מבוסס על העברת חפצים: החל ממכשירי חימום לחורף, דרך בגדים ועד ספרים.
התנדבות במהלך סיוע לניצולי שואה
עוד סוג של סיוע לניצולי שואה מבוסס על שעות התנדבות. זה סיוע שלא בהכרח יש לו ביטוי חומרי מסוים, אבל הוא גם כן חשוב. אם למשל רוצים להעניק סיוע לניצולי שואה ולא יודעים איך לעשות את זה, ניתן לבדוק מה חסר להם מבחינת העזרה היום יומית. בהרבה מאוד מקרים, נגלה שיש לנו אפשרות להעניק סיוע לניצולי שואה באמצעות תרומה לקהילה, ביקור של קשישים בבתיהם, סיוע סיעודי ועוד.
על אף האמור לעיל, בחירת סוג הסיוע לניצול שואה עלול להפוך מהר מאוד למשימה מורכבת. לכן, הפתרון הוא לברר מה נדרש מבחינת סיוע לניצולי שואה ואיזה גופים רשמיים לוקחים על זה אחריות.
לאחר מכן, ניתן לשלב בין המידע שנמסר מטעם גופים רשמיים של המדינה – בהם המוסד לביטוח לאומי או משרד הרווחה – לבין אינפורמציה שמגיעה מארגוני המגזר השלישי. באיסוף כל הנתונים יחד, מגדילים את הסיכוי להענקת סיוע חשוב ויעיל.